Gradonačelnik dao znak za početak prvog Zrenjaninskog maratona.

Zrenjaninski maraton, u organizaciji Maraton Tima, održan je juče, a znak za početak trke na 42 kilometra, koja se prvi put održava u našem gradu, dao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Pozdravljajući učesnike gradonačelnik je rekao da Zrenjanin nije samo grad sporta, već i grad horova, mostova, grad mladih i da mu je veoma drago što se Zrenjanin na ovaj način ucrtao i na mapu maratona.
– Nadam se da će maraton u našem gradi imati dugu tradiciju održavanja – rekao je on zahvalivši svima koji su se danas odazvali, uz veliki pozdrav podrške svim takmičarima.

Svim učesnicima poželeo je uspešan dan i lepo druženje, a organizatorima uputio zahvalnost što su uvrstili i humanitarni aspekt u ovu manifestaciju.

Inače, u ovoj trci na 42 kilometara učestvovalo je čak četrdeset takmičara, dok je u ostalim trkama, broj stigao blizu osam stotina učesnika.

Nakon početka trke na 42 kilometra gradonačelnik je dao i znak za početak Trke u kolicima u kojoj su učestvovale osobe sa invaliditetom i smetnjama u kretanju.

Održana je i Trka zadovoljstva na 7 kilometara koja će, kako je okupila i najveći broj učesnika, kao i Polumaraton na 21,1 kilometar, Štafetna trka 3×7 kilometara i Trka sa osmehom za najmlađe.

Kako su najavili organizatori, prodajom pretrčanih kilometara uspeli su da sakupe sredstva za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR.

Nikša Papić iz Zrenjanina je pobednik prvog „Zrenjaninskog maratona“, drugo mesto osvojio je Dalibor Jovičić, a trećeplasirani je bio Dragan Mladenović. U ženskoj konkurenciji, prva na cilj je stigla Slađana Dečermić, druga je na cilj stigla Tanja Grahovac, a treća Lenka Šcepanović.

U okviru polumaratona, stazi dugoj 21,1 kilometar, pobednik u muškoj konkurenciji je Novica Stojanović, a u ženskoj Sandra Uzelac. U „Trci zadovoljstva“, na stazi od 7 kilometara, koja je i okupila najviše učesnika, pobedili su Marko Đurkin u muškoj i Vesna Bogišić u ženskoj konkurenciji. Štafetnu trku obeležila je ubedljiva pobeda AK Apatin.

Preuzeto sa: www.zrenjanin.rs