U toku nedelje vakcina dostupna u još naseljenih mesta, broj datih doza premašio 60 hiljada.

Dom zdravlja “Dr Boško Vrebalov” saopštava da se u Zrenjaninu sutra nastavlja proces masovne imunizacije stanovništva bez prethodne najave, kao i da će u toku ove nedelje vakcina biti dostupna u još nekim naseljenim mestima na teritoriji grada.

Nakon što je uspešno sprovedena u Knićaninu, Farkaždinu, Čenti, Banatskom Despotovcu, Botošu, Orlovatu i proteklog vikenda u Melencima, u toku ove nedelje imunizacija će biti orgnaizovana i za meštane Jankovog Mosta i Mihajlova, a u samom gradu Zrenjaninu sutra se nastavlja se imunizacija građana bez prethodnog prijavljivanja putem portala eUprava.

U hali sportova “Medison” sutra (utorak, 18. maj) se mogu, bez prethodne prijave, vakcinisati svi zainteresovani građani, u terminu od 9 do 19 časova, a mogu birati vakcinu između proizvođača “Fajzer” i “Sinofarm”.

Zaključno s jučerašnjim danom, broj ukupno datih doza vakcina na teritoriji koju pokriva zrenjaninski Dom zdravlja premašio je 60 hiljada i iznosi 61.499. Primo dozu primilo je 35.824, a obe doze 25.675 naših sugrađana. Vakcina “Sinofarm”data je ukupno u 37.240 doza, “Fajzer” u 13.636, “Sputnjik” u 8.203 i “Astra Zeneka” u 2.420 doza.

Opadaju u Zrenjaninu relevantne cifre u vezi sa epidemijom koronavirusom, pa je tako Zavod za javno zdravlje juče registrovao 319 aktivnih slučajeva zaraze, dok je od 69 osoba testiranih na koronavirus pozitivno bilo 7. Istovremeno, u kovid delu Opšte bolnice “Đorđe Joanović” hospitalizovano je 55 pacijenata, od kojih je četvoro na mehaničkoj ventilaciji. Slobodnih ležajeva je 71.

Preuzeto sa: www.zrenjanin.rs