Najbolji film iz domaće produkcije prikazan na ovogodišnjem Festu.

Film “Lihvar” kriminalistička drama reditelja Nemanje Ćeranića, prikazuje se u Kulturnom centru Zrenjanina u nedelju, 23. i ponedeljak, 24. maja. Projekcije su u Velikoj sali od 18 i 20h. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20h i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

Portal gradskiradiozrenjanin.com u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanin, poklanja 1×2 besplatne karte za projekciju filma “Lihvar” u nedelju 23. maja od 20 časova. Da biste učestvovali u nagradnoj igri, već po starom dobrom običaju, potrebno je da lajkujete Fejsbuk stranicu portala gradskiradiozrenjanin.com, a zatim da ovu objavu podelite sa našeg na Vaš Facebook profil pod opcijom javno (public).

Režiju potpisuje Nemanja Ćeranić koji je dobio nagradu lista Politika „Milutin Čolić“ za najbolji film iz domaće produkcije prikazan na ovogodišnjem Festu. U glavnim ulogama su Dušan Petković, Strahinja Blažić, Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Branko Vidaković, Milica Grujičić, Miloš Milaković.

Mundir (45) je zelenaš, bivši bokser koji se uvek drži svog kodeksa: niko mu nikada ne ostaje dužan i nikome nije dužan. Jedan dan u životu zelenaša u malom gradu u Srbiji kome se život okreće naglavačke zbog gluposti u trenutku kada je bio na korak do sna i jedna nesmotrenost ga dovodi u problem sa policijom i kriminalcima. Mundir uspeva da postigne skoro sve stvari koje je planirao toga dana, ali da li je možda nešto propustio? Da li je ostavio neki trag?

Trejler filma pogledajte ovde.