Vakcinu primilo više od 100 građana Čente, Santovac pozvao Zrnjaninice da se vakcinišu.

Prvu dozu Sinofarm vakcine danas je primilo više od 100 meštana Čente. Vakcinalni punkt u mesnoj ambulanti zrenjaninskog Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov” obišao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac, koji je razgovarao s građanima i pozvao ih da se vakcinišu u što većem broju.

– Prethodnih dana smo obišli punktove u Knićaninu i Farkaždinu, gde se vakcinisalo oko 100 građana. Hvala žiteljima Čente što su se u velikom broju odazvali i prihvatili odgovornost da se vakcinišu i na taj način pomognu da što pre svi zajedno pobedimo Kovid 19. Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije obezbeđen je dovoljan broj vakcina za sve građane Srbije i Zrenjanina. Vakcinaciju ćemo nastaviti sledećih dana. Obići ćemo sva sela. Sve mesne zajednice. Razgovaraćemo i sa tržnim centrima da organizujemo imunizaciju građana. Ako se vakcinišemo, pobedićemo panedmiju i moći ćemo da se vratimo redovnim životnim aktivnostima. Vakcinacija je najbezbedniji način da to postignemo – rekao je Santovac.

Prema najnovijim podacima, zaključno s 5. majem, na teritoriji grada Zrenjanina dato je 54.362 doza vakcina – 31.249 građana dobilo je prvu dozu, a 23.113 obe doze vakcine jednog od četiri proizvođača. Najzastupljenija je vakcina kineskog proizvođača “Sinofarm”, koja je data u 34.326 doza – 18.915 u prvoj i 15.411 u revakcinaciji. Dato je i 10.806 doza proizvođača “Fajzer”, 6.820 doza ruskog “Sputnjika” i 2.410 doza “Astra-Zeneka” vakcine.

U tri navrata vakcinisani su u Zrenjaninu i građani koji se nisu prethodno prijavili putem portala eUprava, dok se vakcinacija svakodnevno odvija prema rasporedu koji građani dobijaju od strane eUprave i pozivanjem iz kol- centra Gradske uprave, formiranog upravo za ove potrebe.  Ukupno je bez prijave vakcinisano 456 građana.