Danas će i meštani Lukićeva imati mogućnost da se vakcinišu u svom mesto.

Danas je u još jednom naseljenom mestu otvoren vakcinalni punkt i to u Belom Blatu, što je jasan pokazatelj da masovna imunizacija građana na teritoriji grada Zrenjanina nesmetano funkciniše. Danas će i meštani Lukićeva imati mogućnost da se vakcinišu u svom mesto. Medicinske ekipe Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov” juče su boravili u Mihajlovu i Jankovom Mostu, dok će sutra u Melencima, Perlezu i mesnoj zajednici “Mužlja”.

-Danas sam se uverio na licu mesta, u razgovoru s meštanima i medicinskim radnicima u ambulanti da masovna imunizacija građana u naseljenim mestima protiče bez problema. Nama je je u interesu da našim građanima olakšamo dolazak na vakcinaciju i veoma sam zadovoljan u kojem su se broju do sada odazvali, jer su time pokazali odgovornost ne samo prema sebi već i prema svom okruženju. 

U Belom Blatu, danas će biti vakcinisano više od 160 meštana sela, dok će u Lukićevu 100 sugrađana.

Zahvaljujući Vladi Republike Srbije, obezbeđeno je dovoljno doza vakcina od više proizvođača, pa građani Zrenjanina imaju i mogućnost izbora, a mogu i da se vakcinišu i bez prethodne prijave. Zaključno s jučerašnjim danom, ukupno je na teritoriji koju pokriva zrenjaninski Dom zdravlja dato 64.718 doza vakcina – 36.736 primo doza i 27.982 revakcina.

Preuzeto sa: www.zrenjanin.rs