Saopštenje Lige socijaldemokrata Vojvodine.

LSV LOGO

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da građanima saopšti ko će i kada vratiti sredstva koja su šest godina izdvajana iz gradskog budžeta za izgradnju postrojenja za prečišćavanje pijaće vode.

Kao što je poznato, javnost Zrenjanina juče je obaveštena da je gradska vlast raskinula ugovor sa investitorom koji je pre šest godina započeo izgradnju postrojenja za prečišćavanje pijaće vode. Godinama su naprednjaci i socijalisti davali lažna obećanja i besramno se rugali građanima.

Na kritike javnosti, LSV, drugih opozicionih stranaka i nevladinog sektora odgovarali su bahato i bezobrazno. Na kraju, ispravna voda nije potekla iz česama građana Zrenjanina. Tragedija vezana za problem vode u najvećem gradu Banata se nastavlja.

LSV traži da odgovorni podnesu račune. Ova sramota mora imati sudski epilog, a odgovorni moraju da se nađu iza rešetaka. U godinama u kojima građani štede svaki dinar svog kućnog budžeta, gradske vlasti su u vazduh bacile desetine miliona dinara. Jedini odgovor na to mora biti stroga sankcija za krivce!