Prvi domaćin je naseljeno mesto Aradac.

Prvi ovogodišnji program Karavana Banatske bajke, biće održan u subotu 24. jula u naseljenom mestu Aradac. Program karavana realizovaće se u okviru slave sela sa početkom u 20h. Ovom prilikom posetioci i domaćini će moći da uživaju u kulturno- umetničkom i zabavnom programu kao i u autentičnim domaćim proizvodima koji će se naći na štandovima. U programu učestvuju umetnici iz ovog mesta i Zrenjanina: Meškarke na harmonikama, deca pevači i recitatori, igračka grupa i orkestar KUD “Gik Banat Pionir” kao i mladi muzičar Denis Straka sa svojim bendom. Karavan organizuje zrenjaninski Kulturni centar, Turistička organizacija, IP Media 023 i Savet MZ “Aradac” sa Udruženjem penzionera. Pokrovitelj je Grad Zrenjanin. Biće obezbeđen i besplatan autobuski prevoz za zainteresovane posetioce.

Poseban segment manifestacije “Banatska bajka” predstavlja “Karavan Banatske bajke” koji će se ove godine održani u četiri naseljena mesta. Koncepcija je ta da se u okviru već postojećih manifestacija i značajnih datuma u selima zajedno sa njima organizuje kulturno-umetnički i zabavni program i (besplatno) dovedu posetioci i turisti kako bi upoznali naša naseljena mesta i to šta ona imaju da ponude.

Predviđeni raspored održavanja karavana je sledeći: 24. jul – Aradac, 13. avgust – Perlez, 19. avgust – Taraš i 18. septembar – Lazarevo.

U naseljenim mestima Aradac i Taraš program će se odvijati u okviru seoskih slava, u Perlezu u okviru “Dana porodice” a u Lazarevu na Dan kolonizacije. Svi programi se organizuju u večernjim terminima.