Najbolji film iz domaće produkcije prikazan na ovogodišnjem Festu.

Film “Lihvar” kriminalistička drama reditelja Nemanje Ćeranića, prikazuje se u Kulturnom centru Zrenjanina u nedelju, 23. i ponedeljak, 24. maja. Projekcije su u Velikoj sali od 18 i 20h. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20h i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

Režiju potpisuje Nemanja Ćeranić koji je dobio nagradu lista Politika „Milutin Čolić“ za najbolji film iz domaće produkcije prikazan na ovogodišnjem Festu. U glavnim ulogama su Dušan Petković, Strahinja Blažić, Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Branko Vidaković, Milica Grujičić, Miloš Milaković. 

Mundir (45) je zelenaš, bivši bokser koji se uvek drži svog kodeksa: niko mu nikada ne ostaje dužan i nikome nije dužan. Jedan dan u životu zelenaša u malom gradu u Srbiji kome se život okreće naglavačke zbog gluposti u trenutku kada je bio na korak do sna i jedna nesmotrenost ga dovodi u problem sa policijom i kriminalcima. Mundir uspeva da postigne skoro sve stvari koje je planirao toga dana, ali da li je možda nešto propustio? Da li je ostavio neki trag?

Trejler filma pogledajte ovde.