Manifestacije od značaja za grad Zrenjanin.

„InternacionalnI banatskI festivala vina” održaće se 24. juna u Karađorđevom parku. Program, koji je nešto drugačije koncipiran – bez takmičarskog dela, obuhvatiće prodajnu izložbu i degustaciju vina, stručna predavanja i kulturno-umetnički program. Ove godine domaćin će biti udruženje “Taraški vinogradi”, a predstaviće se preko 50 vinarija iz Banata i Srbije. Program na bini u Karađorđevom parku počinje u 11h, dok će stručna predavanja biti održana u velikoj Press sali u 15h. Pored pomenutih organizatora tu su i JU” Sportski objekti” i Udruženje vinogradara “Taraški vinogradi”.

Postoje dva cilja organizovanja ovakve manifestacije. Prvi je da se podigne nivo kvaliteta vina Banata, a drugi je podizanje kulture pijenja vina. Iz tog razloga biće održana i stručna predavanja na temu podizanja kvaliteta grožđa, kao i konkurentnosti naših vina.

Takođe, 24. juna, u Karađorđevom parku održaće se i „Banatske vredne ruke”, manifestacija koja je osnovana 2000. godine sa ciljem očuvanja tradicije i podsticanja tradicionalnog narodnog stvaralaštva i koja je, zbog svoje veličine i značaja, uvrštena u manifestacije od značaja za grad Zrenjanin, uz učešće velikog broja udruženja i aktiva žena.