Počinje s radom Specijalistička poliklinika.

Jednodnevna pauza u masovnom vakcinisanju, koja je juče proglašena na celoj teritoriji Srbije, iskorišćena je za dezinfekciju prostora u kojima se obavlja imunizacija i danas se nastavlja po utvrđenom rasporedu. U Zrenjaninu se vakcinacija građana obavlja na dva punkta – u objektu bivše Specijalističke poliklinike i u hali sportova “Medison”. Medicinskom osoblju iz zrenjaninskih zdravstvenih ustanova pomoć u radu i logistici pružaju i volonteri Crvenog krsta i informatičari Gradske uprave, koja je obezbedila tehničku podršku u hali “Medison”. 

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, u našem gradu je do sada vakcinisano 4.746 građana. Ukupno je dopremljeno skoro 5.000 doza vakcina, 350 proizvođača “Fajzer” i 4.610 kineskog “Sinofarma”. 

S obzirom na znatno povoljniju epidemiološku situaciju u gradu, zdravstvene ustanove koje su funkcionisale u Kovid-sistemu počinju da se vraćaju na redovan režim rada. Opšta bolnica “Dr Đorđe Joanović” saopštila je da danas počinje s radom odeljenje specijalističko-konsultativnih pregleda, u smanjenom obimu zbog aktuelne epidemiološke situacije, kao i da se IZIS termini zakazuju preko izabranog lekara.

Iz Kovid režima danas izlazi i Specijalna bolnica za plućne bolesti “Dr Vasa Savić” u Zrenjaninu. 

Od prošlog ponedeljka i Specijalna bolnica “Rusanda” u Melencima, u kojoj su takođe bili smešteni pacijenti pozitivni na koronavirus, radi u redovnom režimu, u okviru svojih delatnosti. Danas u toj ustanovi počinje i ambulanto lečenje, uz poštovanje svih propisanih protivepidemijskih mera.

Preuzeto sa: www.zrenjanin.rs