Nastupilo je više od 80 đaka na tri punkta u centru grada.

Nakon višemesečne oskudne kulturne ponude u Zrenjaninu, uzrokovane pre svega pandemijom, Muzička škola „Josif Marinković“ je u četvrtak posle podne zaokupila grad muzikom. U pešačkoj zoni, u četvrtak, 3. juna, na tri punkta paralelno, u pešačkoj zoni je nastupilo više od osamdeset učenika i nastavnika. 

Dva punkta na šetalištu – ispred restorana Renesansa i ispred banke NLB, bila su rezervisana isključivo za akustičnu muziku solista i dueta, odnosno za harmonikaše, dobošare, tromboniste, klarinetiste, harfiste i gitariste. Na trećem punktu, ispred Narodne biblioteke Žarko Zrenjanin, pored pijanista, flautista, trubača, tamburaša i dobošara nastupili su i ansambli: hor sa namjlađim učenicima i ansambl Diksilend, dok je čast da zatvori basking imao ansambl kojim rukovodi učenik škole, Đorđe Damjan.

U duhu baskinga, to jest uličnih performansa, učenici su imali priliku da sviraju u potpuno drugačijem ambijentu nego što su navikli u koncertnim salama i učionicama. S iskustvom sviranja na otvorenom, postali su spremniji za izazove koji ih očekuju. S obzirom na veliko interesovanje prolaznika, Muzička škola Josif Marinković doprinela je da grad Zrenjanin makar na trenutak posetane deo velike porodice svetskih gradova u kojima je basking uobičajena praksa koja doprinosi razvoju kulturnog turizma.