“Umetnost je lekovita” .

16. Završna izložba likovnih radova učenika srednjih škola pod nazivom “Umetnost je lekovita”, predstavlja se zrenjaninskoj publici u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina od 7. do 16. juna. Na izložbi se predstavljaju likovni radovi učenika HPTŠ “Uroš Predić”, Zrenjaninske gimnazije. Srednje muzičke škole “Josif Marinković”, Srednje poljoprivredne škole, Tehničke škole, EGŠ “Nikola Tesla” i Medicinske škole.

Sanja Janković – Medicinska škola

Ovom izložbom se afirmiše likovno stvaralaštvo učenika srednjih škola. Radovi su urađeni različitim likovnim tehnikama i medijima: olovkom, ugljen, tuš, akvarel, pastel, tempera, kolaž, fotografija, digitalna slika. Na izložbi učestvuje oko 50 učenika sa preko 100 radova. Pripremu i realizaciju izložbe pomogli su mentori učenika: Ana Stanar, Mira Topličević, Branko Đukić, profesori likovne kulture u srednjim školama. Koordinatorka i autorka izložbe je profesorka likovne kulture Dušanka Đorđević koja u svojoj biografiji beleži organizaciju i realizaciju niza značajnih događaja i projekata vezanih za likovnu kulturu, mlade i celokupno umetničko stvaralaštvo.

Lidija Petraš – HPTŠ “Uroš Predić”

Organizatori izložbe su HPTŠ “Uroš Predić” i Zrenjaninska gimnazija u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina. Svečano otvaranje zakazano je u ponedeljak, 7.  juna u 14 časova a moći će  uživo da se pratiti i na Fejsbuk strani Kulturnog centra Zrenjanina.