Čestitka gradonačelnika Zrenjanina.

Zurab Datunašvili, rvač zrenjaninskog “Proletera” i reprezentativac Srbije, osvojio je titulu svetskog šampiona u kategoriji do 87 kg, na takmičenju održanom u glavnom gradu Norveške, Oslu. U finalnoj borbi Datunašvili je ubedljivim rezultatom 9:1 savladao protivnika iz Belorusije, Kirila Maskeviča. Na putu do finala bio je bolji od Rusa Alirzaeva 4:3, Gruzijca Gobazea 2:1 a u polufinalu Danca Bisultanova 5:1. 

Foto: Rvački savez Srbije

Na trećoj medalji osvojenoj ove godine na najvećim međunarodnim takmičenjima čestitku mu je uputio i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.
– U ime Grada Zrenjanina, Evropskog grada sporta, i u svoje lično ime upućujem ti najsrdačnije čestitke na osvojenoj tituli svetskog šampiona, kruni tvoje blistave ovogodišnje sezone. U Srbiju i Zrenjanin doneo si svetsko i evropsko zlato i olimpijsku bronzu i na najbolji mogući način još jednom potvrdio sopstvenu visoku klasu i izuzetan stručni rad u rvačkom klubu “Proleter” i reprezentaciji Srbije. Tvoji dometi i rezultati mogu da služe kao primer svima koji žele da se bave bilo kojim sportom, a ceo sportski Zrenjanin ponosi se tobom – istakao je gradonačelnik Zrenjanina. 

Na velikom uspehu Datunašviliju su, između ostalih, čestitke uputili i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. 

Zanimljivo je da je ova medalja Zuraba Datunašvilija stota medalja srpskih rvača na velikim takmičenjima. Takođe, u Oslu je predsedniku Rvačkog saveza Srbije, našem sugrađaninu Željku Trajkoviću, uručena zastava Svetske rvačke federacije, jer će domaćin narednog svetskog šampionata biti naša zemlja.

Preuzeto sa: www.zrenjanin.rs