Nagrade zaslužnima i koktel za goste i zaposlene.

bolnica4

Danas je u zrenjaninskoj bolnici “Đorđe Joanović” održana svečanosti povodom obeležavanja 122. godine postojanja ove ustanove. Svečanosti su u ime grada prisustvovali zamenik gradonačelnika Saša Santovac i član Gradskog veća dr Mile Kovačević, kao i zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi i brojne zvanice.

bolnica5

Domaćin ove svečanosti Ivana Tešić, direktorka Opšte bolnice "Đorđe Joanović", se prilikom obraćanja prisutnima osvrnula na istorijat bolnice, važne datume i događaje koji su doprineli uspešnom radu ove ustanove. Podsetila je da je još 1984. godine, zahvaljujući samodoprinosu građana, započeta izgradnja nove zgrade bolnice, površine 42 890 kvadratnih metara i da je do sada u funkciju stavljeno više od polovine prostora nove zgrade.

Ove godine možemo da se pohvalimo još jednim bitnim datumom koji će ući u istoriju zrenjaninske bolnice, a to je 23. oktobar, kada su u ovoj ustanovi urađene prve tri koronarografije na teritoriji grada Zrenjanina i Srednjobanatkog okruga, istakla je Tešić:

bolnica2

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac se takođe osvrnuo i podsetio da su u izgradnji bolnice u pet ciklusa samodoprinosa, učestvovali građani Zrenjanina i ostalih opština Srednjeg Banata i izdvojili oko 50 miliona evra i dodao je da je lokalna samouprava tu da pomogne shodno svojim mogućnostima:

bolnica3

Uz kraći umetnički program koji su izveli učenici muzičke škole “Josif Marinković”, današnja proslava je iskorišćena i za dodelu priznanja zaposlenim lekarima i osoblju čiji je radni vek u bolnici duži od dve decenije.

bolnica1