Praksa u Rusiji.

Grupa od 11 studenata Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin", uz podršku kompanije NIS, boravila je na dvonedeljnoj stručnoj praksi na Uhtinskom državnom tehničkom univerzitetu u Ruskoj federaciji. Njih je danas u Gradskoj kući primio gradonačelnik Čedomir Janjić, koji je izražavajući zadovoljstvo što sve teče po planu, izjavio da je želeo od studenata da čuje njihova iskustva sa prakse u dalekoj Rusiji.

Studenti, koji su obavili stručnu praksu na Univerzitetu u Uhti su prva generacija sa smera "Industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa" na zrenjaninskom fakultetu, ali ne i poslednja, izjavila je dekan Fakulteta Dragica Radosav.

NIS je podržao boravak studenata iz Zrenjanina sa željom da se budući inženjeri usavršavaju na jednom od najprestižnijih svetskih fakulteta u oblasti nafte i gasa, izjavila je Snežana Lakićević.

Ono što smo doživeli u Rusiji je nezaboravno, a znanje koje smo sticali na našem fakultetu smo primenili u praksi, izjavila je Danijela Markov, jedna od 11 studenata koji su boravili u Uhti.

BUS COMPUTERS