Orden za zasluge u poljoprivredi.

Na svečanosti u ambasadi Republike Francuske u Beogradu, Vlada Republike Francuske odlikovala je Živanka Radovančeva, aktuelnog savetnika zrenjaninske kompanije “Mlekoprodukt”, koja je deo francuske grupe “Savencia Fromage & Dairy”, ordenom za zasluge u oblasti poljoprivrede, za poseban doprinos poljoprivredi i srpskom mlekarskom sektoru, kao i razvoju ekonomskih odnosa između Francuske i Srbije. Orden viteza časti koji je uručen Živanku Radovančevu, ustanovljen je 7. jula 1883. godine odlukom ministra poljoprivrede Francuske Žila Melina. Ovim priznanjem se nagrađuju osobe koje su dale značajan doprinos u oblasti poljoprivrede.

Priznanje je gospodinu Radovančevu uručio ambasador Republike Francuske u Srbiji Nj.e. Frederik Mondoloni, koji je istakao da je Živanko Radovančev još od 1981.godine kada je postao generalni direktor Mlekoprodukta, a i kasnije kada je ovo preduzeće kupila kompanija Bongren, radio na razvoju kompanije na čijem je čelu bio ali i u oblasti mlečne industrije.

“Izuzetno sam počastvovan ovim visokim i posebnim priznanjem države Francuske. U svom radnom i životnom veku koji još uvek traje dobijao sam brojna i različita priznanja i odlikovanja, a svako od njih je svedočanstvo da ste u životu radili nešto što je prepoznato i vrednovano. Međutim, ovo značajno priznanje pripada i svima onima uz čiju sam saradnju, podršku i poverenje radio, živeo i funkcionisao” istakao je Živanko Radovančev, nekadašnji direktor i aktuelni savetnik kompanije “Mlekoprodukt” koja je deo grupe “Savencia Fromage & Dairy” i dodao: “Orden koji sam danas dobio biće deo svedočanstva bogate saradnje i prijateljstva naših dvaju naroda i država koje traju vekovima.”

Preuzeto sa: www.zrenjanin.rs