Rekonstrukcija zgrade “Komiteta” pri kraju, uskoro i početak rada Fakulteta za menadžment FAM u tom prostoru.

Danas je u Gradskoj bašti održana konferencija za novinare, povodom završetka rekonstrukcije zgrade “Komiteta” i početka rada Fakulteta za menadžment – FAM, na kojoj su se obratili Čedomir Janjić, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, prof. dr Goran Kvrgić, dekan FAM i redovni profesor, kao i pomoćnici gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić i Simo Salapura. 

Prof. dr Goran Kvrgić je naglasio da je FAM prisutan u Zrenjaninu već četiri godine i istakao da će rekonstrukcijom zgrade, koja će biti završena u narednih dvadesetak dana, čitava zgrada funkcionisati kao svojevrstan kulturno-obrazovni centar, obzirom da će na njenom drugom i trećem spratu i u potkrovlju biće smešten fakultet, a imaće i kulturno zabavne sadržaje, fakultetsku biblioteku i čitaonicu, bioskop i salu za pozorišne predstave. Početak korišćenja zgrade kao obrazovne ustanove će biti uslovljen epidemiološkim prilikama.

Od ove godine u Zrenjaninu moći će da se studiraju menadžment u zdravstvu, menadžment u obrazovanju, a pored toga, kroz saradnju s brojnim fakultetima, u ponudi će biti kroz zajedničke programe, saobraćaj, tehnologija hrane, mašinstvo, dodao je Kvrgić.

Rekonstrukcijom i prenamenom zgrade rešen višedecenijski problem, kako imovinske-pravne prirode, tako i u smislu očuvanja zgrade koja je, usled neodržavanja, sve više propadala, rekao je na konferenciji Čedomir Janjić, predsednik Skupštine grada Zrenjanina i istakao da je siguran da će u narednim godinama ovaj objekat biti jedan od centara, i obrazovnih i kulturnih dešavanja u gradu.

FAM ima četiri smera na osnovnim studijama – ekonomija, informatika, menadžment u medijima i inženjerski menadžment, tri smera na master studijama – menadžment u javnim nabavkama, ekonomija i menadžment u zdravstvu. U saradnji s partnerima, ove godine će biti dostupni i smerovi menadžment u saobraćaju, tehnologija hrane i mašinstvo. Na svaki smer može se upisati po 30 studenata, a u toku je septembarski upisni rok za sve zainteresovane.