Razrešen direktor "Vodovoda".

skupstina

17. sednica Skupštine grada Zrenjanina, održana je danas s planiranim obimnim dnevnim redom od preko 80 tačaka, koji je usvojen nakon rasprave duže od tri ipo sata i više desetina predloga za dopunu.

Nakon što je usvojen i Predlog Odluke o završnom računu budžeta grada Zrenjanina za 2017. godinu - konsolidovani završni račun, kao druga tačka dnevnog reda uvršten je predlog za razrešenje dužnosti direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Ivana Devića, čija je ostavka iz ličnih razloga prispela u toku sednice. Skupština je donela tu odluku većinom glasova, a nakon toga za vršioca dužnosti direktora izabran je dosadašnji izvršni direktor, dipl. ekonomista Predrag Bodiroga.
Odbornici su današnje, 17. zasedanje Skupštine grada u ovom sazivu, sa ukupno 96 tačaka dnevnog reda, završili u 16.50 časova.
Današnju sednicu prokomentarisao je i gradonačelnik Čedomir Janjić. “Znate da proširujemo industrijsku zonu, neki od naših stanovnika industrijskih zona žele da rade i u režimu Slobodne zone, to proširujemo na današnjoj sednici, uz mnogo tačaka koje se tiču izveštaja o radu i svega što jedna sednica podrazumeva. Direktor “Vodovoda i kanalizacije” podneo je ostavku, izabrali smo v.d. direktora iz firme i naravno da očekujemo u narednom periodu da završimo dosta projekata koji nisu realizovani, a najpre da pustimo fabriku vode u probni rad. Ne pada nam na pamet da kupujemo “mačku u džaku” nego ćemo mesec, dva, tri ili koliko bude potrebno, dokazivati sve parametre, a pre svega količine, sve one parametre za koje možda postoji sumnja i tek nakon toga će biti sklopljen kupoprodajni ugovor”, kazao je Janjić i dodao da, kada su u pitanju investitori u gradskim industrijskim zonama, Grad ne pravi razliku između domaćih i stranih preduzeća koja žele da grade proizvodne kapacitete.

“Razlika može biti samo po vrednosti investicije i po broju zaposlenih. Ono što imamo ugovoreno jeste više od hiljadu novih radnih mesta ove godine, to je ono što znamo da će biti zaposleno i što nas investitori informišu da će završiti, pogon ili deo pogona i gde će im trebati određen broj radnika. Optimista sam i mislim da ćemo dogovoriti još nekoliko investicija, još bar jednu veliku, koju je i predsednik Vučić najavio pre nekoliko nedelja”, naveo je gradonačelnik tokom obraćanja novinarima u pauzi sednice Skupštine grada.