Mihajlovo - Jankov Most.

vodovod

Završetkom poslednje faze radova na vodovodnoj mreži u Mihajlovu, kompletirana je u potpunosti vodovodna mreža Mihajlovo – Jankov Most i u narednom periodu predstoji tehnički prijem vodovodne mreže.

Poslednja faza radova obuhvatala je izgradnju oko 4.400 metara vodovodne mreže u Mihajlovu i radove na izvorištu u tom naselјenom mestu odakle se snabdevaju vodom i Mihajlovo i Jankov Most.

Na izvorištu je završeno više od 90% radova, svi radovi koji se tiču funkcionisanja izvorišta, a samim tim i vodovodne mreže, su završeni, a potrebno je još postaviti zaštitnu ogradu oko izvorišta i uraditi prilazni put.

U toku radova na samom izvorištu obezbeđen je prostor za eventualnu izgradnju vodotornja u Mihajlovu, a pripremlјen je i priklјučak za spajanje vodovodne mreže Mihajlovo – Jankov Most na gradsku vodovodnu mrežu, čime je ispunjen jedan deo uslova da u skorijoj budućnosti i pomenuta dva naselјena mesta budu snabdevana vodom iz prečišćivača pitke vode.

Sredstva za ovu fazu radova na vodovodnoj mreži u iznosu od oko 5,3 miliona dinara obezbedila je lokalna samouprava, odnosno grad Zrenjanin, a radovi koji su završeni i pre planiranog roka od 100 dana su povereni JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.