U narednom periodu volonteri će obići stotinak porodica.

U okviru aktivnosti pružanja pomoći starijem stanovništvu u stanju socijalne potrebe, volonteri Crvenog krsta obilaze korisnike programa „Briga o starijima“ i uručuju im konzervirane namirnice i sredstva za higijenu.

Predstavnik Crvenog krsta Zrenjanin učestvuje u radu Štaba za vanredne situacije Srednjobanatskog upravnog okruga i Gradskog štaba za vanredne situacije grada Zrenjanina. Kao činilac sistema zaštite, Crveni krst Zrenjanin realizuje odluke koje donosi Gradski štab za vanredne situacije grada Zrenjanina. Grad Zrenjanin je uspostavio kol centar kome se javljaju prvenstveno stariji sugrađani koji imaju potrebu za uslugom pomoći u nabavci osnovnih životnih namirnica, lekova i sredstava za higijenu.

Crveni krst Zrenjanin je oformio timove volontera (uzrasta od 18 do 40 godina) koji učestvuju u pružanju odgovora na potrebe najugroženijih – starijih sugrađana za koje je doneta preporuka da osatnu u svojim kućama.

Grad Zrenjanin uspostavio je i call centar za pružanje informacija starijim sugrađanima koji imaju potrebu za nabavkom lekova, namirnica i sredstava za higijenu. Brojevi call centra su 066/866-0594 i 066/866-0592, a brojevi su otvoreni svakog dana od 7 do 22 sata.