Najuspešnije ekipe OŠ “2 oktobar” i OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” a specijalna nagrada za OŠ “Dositej Obradović” iz Farkaždina.

Juče je u Kulturnom centru Zrenjanina održano finale sedme sezone dečjeg kviza “SuPersu”. U finalu su se takmičile ekipe zrenjaninske OŠ „2. oktobar” (jedan i dva) čiji je mentor nastavnik Dušan Novakov i ekipa OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” (Zrenjanin) čija je mentorka nastavnica Sonja Dunai. Ove godine učešće u kvizu uzelo je 25 ekipa iz 18 osnovnih škola Zrenjanina i okolnih naseljenih mesta.

Prvo mesto i nagradno putovanje u vidu letovanja osvojila je ekipa broj dva OŠ „2. oktobar”, drugo, prva ekipa iste škole koja će provesti vikend u Akvaparku Jagodina a treće mesto ekipa OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” koja je nagrađena jednodnevnim izletom u Akvapark Petrolend u Bačkom Petrovcu. Ove godine stručni žiri je pored takmičara ocenjivao i publiku, odnosno navijače. Najkreativniji u izražavanju podrške svojim drugarima bili su učenici Osnovne škole “Dositej Obradović” iz Farkaždina, na čelu sa mentorkom Sofijom Grujić a Persu marketi su se pobrinuli da OŠ iz Farkaždina kao nagradu dobije štampač.

Kviz je pokrenut sa idejom da se kroz druženje i upoznavanje proveri znanje iz opšte kulture i školskog gradiva od 5. do 8. razreda. Svi takmičari nagrađeni su prigodnim poklonima sponzora. Članovi kviz žirija bili su: Rako Tomović – profesor istorije koji je i predsednik žirija, Ivana Sabo – profesorka biologije i Vladimir Đurić – pomoćnik direktora i rukovodilac programske službe Kulturnog centra Zrenjanina.

Kviz je urađen u produkciji Kulturnog centra Zrenjanina a pod generalnim pokroviteljstvom Trgovačkog lanca PerSu. Jednako značajni pokrovitelji i prijatelji “SuPersu” kviza su: “Akvapark Jagodina”, “Akvapark Petrolend” – Bački Petrovac, “Mrkšićevi salaši”, Mlekara “Zott”, Knjižara “Birooprema” i “Kraljeva voda”.