Kampanja „Srbija do Informacija”.

Uličnom akcijom i Istinomer forumom u Zrenjaninu u četvrtak, 11. jula, CRTA pruža podršku Zrenjanincima da od nadležnih institucija zahtevaju odgovor na pitanje: Koliko košta naša žeđ? U okviru kampanje Srbija do informacija ulična akcija biće održana na Trgu Slobode, od 17 do 19 časova, a u 19.30 u kafeu Alter Nativa (Sarajlijina 5) počinje Istinomer forum na kojem će učestvovati:
Dušan Kokot, predstavnik inicijative „Građanski preokret“ , Alisa Kockar, odbornica u Skupštini grada Zrenjanina, Iva Marković, predstavnica inicijative „Pravo na vodu“, Andrija Petrović, predstavnik inicijative „Da Valjevo prodiše“. Moderatorka: Nataša Kovačev, N1

Koliko je gradskog i državnog novca do sada uloženo u fabriku vode, kako je fabrika iskoristila 67 miliona dinara iz republičkog budžeta, gde i kako se vrše analize vode koju koriste građani Zrenjanina – neka su od pitanja koja postavljamo. Po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, građani imaju pravo da traže i dobiju odgovore na njih od nadležnih institucija. Cilj kampanje „Srbija do Informacija” je da istakne važnost prava javnosti da zna šta i kako rade organi vlasti i do sada su, u okviru nje, pokrenuti građani Valjeva, Kragujevca, Užica, Sombora, Prijepolja, Smedereva i drugih gradova.