30 dana do Eurobasketa.

Zrenjanin je danas bio domaćin “Košarkaškog dana”, kojim je, u okviru promocije EP za žene u košarci, obeleženo trideset dana do održavanja najveće sportske manifestacije u Srbiji u ovoj godini.

Program na Trgu slobode upotpunjen je muzičkim DJ nastupom i utakmicom devojčica “3 puta 3” na terenu za basket. Prvenstvo počinje 28. juna utakmicama grupne faze šampionata koje će se igrati u Zrenjaninu i Nišu. Našem gradu je pripala čast da ugosti selekciju Srbije, a u grupi “D” u “Kristalnoj dvorani” nastupiće pored naše selekcije i reprezentacije Rusije, Belorusije i Belgije. Prve utakmice u Zrenjaninu su na programu u četvrtak, 27. juna, kada se sastaju Rusija – Belgija i Belorusija – Srbija. U petak, 28. juna, na programu su mečevi Belgija – Belorusija i Srbija – Rusija. Poslednje kolo u Zrenjaninu igra se u nedelju, 30. juna. O plasmanu u narednu fazu takmičenja odlučivaće tog dana Belorusija – Rusija, a potom i Belgija – Srbija. 

Dve grupe igraće se i u glavnom gradu Letonije, dok će Beograd biti domaćin završnice šampionata. Finalna utakmica Evopskog prvenstva biće na programu 7. jula u “Štark Areni” u Beogradu.