Izložba je otvorena do 8. jula.

Sinoć je (11.6.) u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina otvarena 15. Završna izložba učenika srednjih škola. Na izložbi se predstavljaju radovi učenika: HPTŠ „Uroš Predić”, Zrenjaninske gimnazije, Muzičke škole „Josif Marinković”, Srednje poljoprivredne škole, ETŠ „Jovan Trajković”, Tehničke škole i sekcije keramike Doma učenika srednjih škola “Angelina Kojić-Gina”.

Izložbom se afirmiše likovno stvaralaštvo učenika srednjih škola. Na izložbi učestvuje oko 50 učenika-autora sa preko 120 radova koji su urađeni u različitim likovnim i umetničkim tehnikama.

U sklopu otvaranja članice i članovi Kluba učenika Zrenjaninske gimnazije predstavili su projekat “Oslikavanje” i uručili zahvalnice i poklon slike Štampariji i studiju za grafički dizajn “Diginet” i Kompaniji “PerSu” koji su podržali projekat.

Organizatori izložbe su: HPTŠ „Uroš Predić”, Zrenjaninska gimnazija i Kulturni centar Zrenjanina dok su pripremu i realizaciju izložbe pored Dušanke Đorđević pomogli i mentori učenika: Ana Stanar, Jovana Solomun i Branko Đukić, profesori likovne kulture u srednjim školama.

Izložba je otvorena do 8. jula.