Dobitnik prve nagrade je Marko Vukša za skulptorski rad – “Unutrašnji prostor”.

Večeras je u Kulturnom centru Zrenjanina otvoren XIV Likovni salon 30X30. U okviru ovogodišnjeg salona predstavili su se radovi najuspešnijih učesnika ovogodišnjeg Likovnog konkursa 30X30 i proglasili nagrađeni autori. Na otvaranju, publici i gostima su se obratili Goran Marinković, direktor Kulturnog centra i mr Milutin Mićić, autor projekta.

Dobitnik prve nagrade je Marko Vukša za skulptorski rad – “Unutrašnji prostor”. Dobitnica druge nagrade je Suzana Vučković za slikarski rad – “Posmatrač” a dobitnica treće nagrade je Ivana Radovanović za rad (sliku) – “Neće te zaobići”. Ana Stanar, istoričarka umetnosti, mr Vukašin Milović i mr Milutin Mićić činili su ovogodišnji žiri.  

Organizator konkursa i salona je  Kulturni centar Zrenjanina koji zajedno sa autorom projekta raspisuje, svake godine, u septembru  likovni konkurs a njegovi rezultati se vide na likovnom salonu koji će se pored večerašnjeg premijernog otvaranja i izlaganja radova u Zrenjaninu predstaviti i u Beogradu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu. Konkurs (salon) je međunarodnog karaktera a ove godine svoje učešće je prijavilo 202 autora (likovna umetnika) iz zemlje i inostranstva.

Zrenjaninski Likovni salon 30X30 otvoren je do kraja godine u izložbenom prostoru KCZR. Pokrovitelj programa je Grad Zrenjanin.