Strip festival traje do 17. septembra.

Sinoć je u Kulturnom centru Zrenjanina otvoren 13. „Stripolis“. U strip maniru organizovano je i spektakularno otvaranje sa niz zanimljivih nastupa od džinovskog robota, lasere, kosplejere i uz već dobro znani maskenbal predškolaca, iz zrenjaninske predškolske ustanove, koji su se svojski uživeli u uloge strip junaka i defilovi glavnom binom.

Uz pomoć štamparije i grafičkog studija „Diginet“ najmlađi posetioci su oslikavali majice omiljenih strip junaka i dobijali na poklon. Mnogo pozitivne energije akulmulirano je na jednom mestu u čast tzv. devete umetnosti kao najava za predstojeće programe koji će se održati u naredna dva dana gde posetioce očekuje održavanje dvodnevnih radionica pod nazivom „Strip laboratorija“ i „Animacija u tvom telefonu“, otvaranje izložbe strip autora Slobodana Ivkova u galeriji ALUZa kao i organizacija razgovora sa gostima festivala o fenomenologiji stripa, danas sa Ivkovim a sutradan u završnici festivala sa Branislavom Kercem, Sibinom Slavkovićem, Slobodanom Kovačevićem i Zefirinom Grasijem.

Za obe večeri početak razgovora zakazan je u 20 časova u Kulturnom centru. Gosti ovogodišnjeg festivala su i učenici novosadske srednje škole za dizajn „Bogdan Šuput“ kao i studio „Dom animacije“. Organizator festivala je Kulturni centar Zrenjanina Pokrovitelji: Grad Zrenjanin, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Prijatelji festivala: Trgovinski lanac „PerSu“.

Strip festival traje do 17. septembra. Više o festivalu i programsku satnicu pogledajte na www.kczr.org.

Fotografije: Aleksandar Blanuša