Rezimirani rezultati rada iz predhodne godine, najavljene aktivnosti za narednu, 2020. i predstavljen “Klub prijatelja Kulturnog centra”.

Kulturni centar Zrenjanina upriličio je svečani koktel kom je prisustvovao veliki broj zvanica. Koktel je upriličen povodom uspešnog završetka sezone u ovoj ustanovi kulture a direktor Goran Marinković je najavio osnivanje Kluba prijatelja Kulturnog centra od strane ljudi koji su prepoznali kvalitet rada Kulturnog centra. Na koktelu su govorili Goran Marinković direktor Kulturnog centra Zrenjanina, Sloboda Stojanović rukovodilac marketinga Kompanije PerSu, Sandra Banjanin urednica programa vizuelnih umetnosti i koordinatorka za saradnju i Mišo Živanov grafički dizajner i jedan od kreatora idejnog koncepta.

Društveno odgovorni pojedinci i kompanije duže vreme pomažu rad Kulturnog centra kroz različite projekte. Kompanija Persu godinama sarađuje sa Kulturnim centrom a od pre godinu dana aktivno učestvuju i u poboljšanju infrastrukture.

Kulturni centar postoji 41 godinu. Tokom tog perioda, ova institucija je bila inkubator brojnih generacija umetnika koji su kroz svoje stvralaštvo bogatili kulturnu baštinu našeg grada i oduvek se nalazio na mapi naše turističke ponude. Godišnje ga poseti oko 120.000 ljudi, iako je u prošlosti ova brojka bila veća. Kulturni centar Zrenjanina nastaviće i u 2020.godini da radi na razvoju kulturnih aktivnosti ali i vizuelnom identitetu.