“Arhitektura Aleksandra Stjepanovića: Infrastruktura društva”.

U Izložbenom salonu  Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 6. februara u 19 časova biće otvorena izložba: “Arhitektura Aleksandra Stjepanovića: Infrastruktura društva”. Izložbu organizuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Beogradskom internacionalnom nedeljom arhitekture (BINA) i Društvom arhitekata Zrenjanin. Jedna od tematskih celina i autora koji su predstavljani na prošlogodišnjoj BINI, donosi i Zrenjanincima uvid u značajan aspekt  arhitekture i urbanizma kao i arhitektonskih rešenja kojima se rukovodio Stjepanović u svom radu. Autori izložbe su: Jelica Jovanović, Relja Ivanić i Marko Kažić.

“U društvu koje je od arhitekata očekivalo i zahtevalo da arhitektura bude visokog kvaliteta – a skromna i racionalna, industrijski proizvedena – a autorska i originalna, Aleksandar Stjepanović u svim kontekstima i u svim autorskim timovima uspeva da isporuči vrhunska rešenja, koja i danas, decenijama kasnije, služe kao reperi domaćeg stvaralaštva.”

 Zanimljivost vezana za izložbu je i ta da je postavku za zrenjaninsku izložbu  dizajnirala Marina Dokmanović, koja je dizajnirala i izložbu “Čistač” Marine Abramović.