Asocijacija likovnih umetnika Zrenjanina započinje novu izložbenu sezonu za 2021. godinu.

Izložba “Oslikavanje 2” biće otvorena u sredu, 17. februara, 2021. u Galeriji asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ), Subotićeva 1. Izložba će trajati do 3. Marta, 2021.

Tri umetnika: Predrag Lojanica, Boris Horvat i Luka Radaković – FLIP, izlažu svoje radove u vidu štampanih plakata formata 70×100. Umetnici su se sreli tokom saradnje na projektu „Oslikavanje”, žirirajući likovne radove učenika.

Posle zaključivanja projekta, koordinatorka Dušanka Đorđević i istoričarka umetnosti (članica žirija) Ana Stanar, dolaze do ideje da njihove različite izraze „ujedine” zajedničkim predstavljanjem, izabravši neutralni medij koji omogućava da svako od njih pojedinačno bude sagledan kroz sopstveno autorstvo, ali i u međusobnoj jukstapoziciji koja otkriva odnose između različitih senzibiliteta i angažmana.

Zbog posebniih zdravstvenih mera, neće biti upriličeno svečano otvaranje izložbe ali će toga dana (17.2.), u periodu od 16 do 20 č, umetnici biti u galeriji i moguće je sa njima razgovarati.

Ovom izložbom, Asocijacija likovnih umetnika Zrenjanina započinje novu izložbenu sezonu za 2021. godinu.