Saopštenje "Vodovoda".

vodovod

U dva navrata odloženi završni radovi na sanaciji kvara dela vodovodne mreže na izvorištu, odakle se grad snabdeva vodom, počinju u 13 časova. U toku radova doći će, kao i u nedelјu kada je izvršena sanacija prvog dela kvara, do određenih problema u vodosnabdevanju na teritoriji celog grada…

 

U nedelјu, u toku pre podneva, naši radnici su uz pomoć mehanizacije izvršili hitnu sanaciju dela vodovodne mreže na izvorištu odakle se grad snabdeva vodom i na taj način stvorili uslove za stabilno i uredno vodosnabdevanje grada, što je i bio primarni cilј.

Nastavak sanacije kvara je bio planiran za ponedelјak ujutru, ali je iz tehničkih razloga odložen za danas u 8 časova, a današnje pomeranje početka radova je uslovlјeno molbom zrenjaninske plućne bolnice kojoj smo izašli u susret, da se radovi odlože do momenta završetka posete akreditacione komisije ovoj ustanovi.

Dežurne ekipe našeg preduzeća neprekidno su kontrolisali situaciju na terenu pa odlaganje završetka radova ni u jednom momentu nije ugrozilo vodosnabdevanje i ono je bilo uredno i stabilno.

Od momenta započinjanja radova pa do njihovog završetka doći će do određenih problema u vodosnabdevanju. Sigurno je da će doći do značajnijeg pada pritiska u mreži, u višespratnicama i u obodnim delovima grada može doći i do prekida vodosnabdevanja, a kraći prekidi vodosnabdevanja mogući su tokom izvođenja radova i na teritoriji celog grada.

 

Završni radovi na sanaciji kvara počeli su u 13 časova, a zbog ozbilјnosti kvara i obimnosti posla nezahvalno je davati precizne rokove o trajanju radova, a procene su da bi oni mogli biti završeni oko 19 časova.

 

Ukoliko dođe do nepredviđenih dešavanja koja će dovesti do pomeranja vremena završetka radova o tome ćemo blagovremeno obavestiti javnost putem našeg sajta, fejsbuk stranice i sredstava javnog informisanja.

 

JKP „Vodovod i kanalizacija“ se ovom prilikom zahvalјuje sugrađanima na strplјenju i razumevanju.

petkus baner