Dan oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu.

17. novembar, dan oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu, koji se praznuje i kao Dan grada Zrenjanina obeležen je u nedelju brojnim aktivnostima. Položeni venci na spomen obeležja posvećena ličnostima i događajima iz Prvog svetskog rat, odata je počast herojima i oslobodiocima grada, otvorena je izložba u Narodnom muzeju Zrenjanin i održana svečana akademijom i koncert Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i solistkinje Milice Dosković.

Centralna svečanost obeležavanja dana oslobođenja u Prvom svetskom ratu i Praznika grada održana je na Trgu slobode. Položeni su venci na spomenik kralju Petru I Karađorđeviću, služen je pomen i održan kraći umetnički program. U ime Grada Zrenjanina venac na spomenik kralju Petru položili su gradonačelnik Čedomir Janjić, zamenik Saša Santovac i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović, a vence su položili i predstavnici Srednjebanatskog upravnog okruga, Komande za razvoj banatske brigade i granizona Vojske Srbije u Zrenjaninu, Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije 1912-1920, Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918, njihovih potomaka i poštovalaca, Odbora za obnovu spomenika kralju Petru Prvom Karađorđeviću, Organizacije “Svetosavlje”, Udruženja članova i prijatelja Matice Srpske i pokreta “Svetozar Miletić”, kao i predstavnici gradskih odbora Srpske napredne stranke, Pokreta obnove Kraljevine Srbije, Srpske narodne partije i Demokratske stranke Srbije. 

Nakon polaganja venaca na spomenik kralju Petru u Narodnom muzeju Zrenjanin otvorena je izložba “Portreti narodnog kralja u umetničkim delima…U prošlosti i sadašnjosti” autora Hadži Zorana Lazina. U večernjim satima u Kulturnom centru Zrenjanina održana je svečana akademija i koncert Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” i solistkinje Milice Dosković.