Promovisanja zdravog načina života.

sportski1

U Osnovnoj školi Petar Petrović Njegoš, u Zrenjaninu, danas je održan Sportski dan, u organizaciji Klub nastavnika i roditelja "Sinapsa".

sportski2

Sportski dan je nastao kao rezultat saradnje roditelja, učitelja i nastavnika u OŠ "Petar Petrović Njegoš", a u njegovoj organizaciji je učeštvovalo 20 nastavnika i 20 roditelja. Takmičičilo se preko 350 učenika viših i nižih razreda i mališani iz vrtića „Bambi“ u nekoliko disciplina: skok iz mesta, stafeta, vorteks i pikado) u kategorijama: 

- predškolci (četiri ekipe)
- prvi i drugi razred (dvanaest ekipa)
- treći i četvrti razred (sedamnaest ekipa)
- peti i šesti razred (sedam ekipa).

sportski8

sportski7

Održano je i nekoliko promocija sportskih klubova i sportova kao što su: FK ''Bambi'' i Golf Centar-Žabalj, Tekvondo klub ''Proleter'', Veslački klub ''Begej 1883'' i školica sporta "Čigra".

sportski3

sportski5

Sportski dan je realizovan uz pomoć i podršku "Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije", a veliku zahvalnost dugujemo i našim sponzorima: Igraonici "Vragolan", školici sporta "Čigra", kompaniji "Gomex", školi stranih jezika "Big Ben", prodavnici za kućne ljubimce "Aristo pets", knjižari "Stražilovo" , butiku dečije odeće "Didi", koji su svojom donacijom obezbediti školi potrebne rekvizite za dalji rad sa decom, a koji ostaju školi i vrtiću "Bambi" na korišćenje (veliki broj lopti, prepona, obručeva,  stoperice, itd.).

sportski9

sportski10

Klub roditelja i nastavnika „Sinapsa" osnovan je oktobra 2016. godine u Zrenjaninu. Radi se o dobrovoljnom udruživanju i volonterskom radu na boljem povezivanju svih aktera u obrazovanju: učenika, škola, roditelja, nastavnika kao i lokalne zajednice sa ciljem da se međusobno bolje razumeju, ostvare potrebnu saradnju i na sve dostupne načine obezbede kvalitetnije obrazovanje dece. Do sada su uspešno realizovali razna predavanja na temu nenasilja i mirnog rešavanja sukoba, pomoći u učenju, likovnih i umetničkih radionica, aktivnosti na uređenju škola, novogodišnjeg vašara, večeri poezije i sportskih aktivnosti.

sportski4

sportski6

Cilj ovog kluba je da se animira što vise aktera koji bi mogli da uzmu svoje učešće u radu kluba i da svojim aktivnostima pomognu da se sistem obrazovanja poboljša.

sportski0

Osvojena prva mesta
Vrtić Bambi - prvo mesto ekipa "Bambi 2"
Prvi razred -  prvo mesto ekipa "Zlatne šapice"
drugi razred - prvo mesto ekipa "Njegoševe munje"
treći razred - prvo mesto ekipa "Crni panteri"
četvrti razred - prvo mesto ekipa "Nepobedivi"
peti i šesti razred - prvo mesto ekipa "Stars"