1950 takmičara iz 44 zemalja sveta.

U nemačkom gradu Štutgartu proteklog vikenda održanje 8. svetski fudokan karate šampionat i kup za decu WORLD FUDOKAN FEDERATION – WFF. Učestvovalo je 1950 takmičara iz 44 zemalja sveta, u tri dana takmičilu su se kadeti, juniori, omladinci, mlađi seniori, seniori i veterani u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Zrenjaninci su nastupali na ovom šampionatu u sledećem sastavu: Srđan Marić i Goran Samolovacu sledećim kategorijama-kate, sportske borbe, fukugo, tamashiwari, tsumeai, tradicionalne borbe i borba tim.

Srđan i Goran su ostvarili sjajan rezultat osvojivši 7 medalja i to 1 zlato, 1 srebro i 5 bronzi. Goran je osvojio sledeće:
zlato u disciplini tsumeai, bronza u disciplini katama, bronza u disciplini tamashiwari i bronza u disciplini Fudokan sportske borbe.

Goran je ovom medaljom u katama ispisao istoriju, naime ovo je prva medalja u katama u seniorskoj konkurenciji sa svetskog i evropskog prvenstava posle 50 godina koja je stigla u Zrenjanin.

Srđan je osvojio sledeće: srebro u disciplini Fudokan sportske borbe, bronza u disciplinama tradicionane borbe i bronza u borba timu Marić, Pavlović i Đuričić iz KK Crvena Zveda Beograd.

Naredni događaj koji predstoji jeste Evropski kup u Češkoj gde će nastupati Srđan Marić sledećeg vikenda.