Preko 2000 radova.

Žiri Književnog konkursa „Ulaznica 2019“ u sastavu Alen Bešić, pesnik i urednik iz Novog Sada i predsednik žirija, Dunja Ilić, književna kritičarka i urednica iz Kikinde i Vladimir Arsenić, urednik časopisa, sa zadovoljstvom je konstatovao da se povodom javnog poziva objavljenog u maju 2019. godine opet odazvao veliki broj autorki i autora koji su poslali preko 2000 radova. Radovi su stigli iz svih država bivše Jugoslavije, a raduje činjenica da su stizali i iz drugih država u kojima ima ljudi koji pišu bhsc jezikom, primerice Italije, Novog Zelanda, Švedske, Nemačke, Sjedinjenih Američkih Država…
Žiri je jednoglasno odlučio da nagradi sledeće radove:

Poezija
Prva nagrada: Radomir Mitrić, Kragujevac – Psihodelični bluz za Mariju Čudinu
Druga nagrada: Branimir Dropuljić, Zagreb – Stan propušta
Treća nagrada:  Nataša Gudelj, Podgorica – Iz dnevnika

Proza
Prva nagrada: Marjan Urekar, Novi Sad – Plešemo mehanički
Druga nagrada: Ines Gverić Korkut, Zagreb – Na izložbi Kiki Smith
Treća nagrada: Sara Kopeczky Bajić, Split – Pjevati na mjesec

Esej
Prva nagrada: Mladen Gojković, Zaječar – Slika Beograda u romanu Terazije Boška Tokina
Druga nagrada: Petra Nešić, Niš – Post modernog teatra
Treća nagrada: Maja Belegišanin, Surčin – Zvučna stvarnost sveta

Nagrađeni radovi predstavljaju prilično precizan uvid u stanje književnosti na kulturnom prostoru bhsc jezika, kao i dobar deo poetičkih tendencija uočljivih među autorkama i autorima na postjugoslovenskoj sceni. Raznovrsni po svojim temama, a napisani sa zavidnim književnim umećem i uverljivošću, ovi tekstovi su se iz mnoštva izdvojili ukupnim utiskom i zrelošću izraza.

U svom ocenjivanju žiri je vrednovao isključivo kvalitet umetničko-jezičkog izraza koji je u nagrađenim radovima nesumnjiv. Organizatori se zahvaljuju svim učesnicima koji su poslali radove jer su pred žiri stavili veliki posao i odgovornost. Nadamo se da će konkurs i sledeće godine biti ovako bogat i uzbudljiv po pitanju broja kvalitetnih tekstova.