Stonoteniseri ''Banata'' peti put šampioni Srbije - prijem u Gradskoj kući.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, priredio je danas prijem za članove stonoteniskog kluba “Banat” koji su, nakon upravo završenog plej-ofa, osvojili titulu ekipnog šampiona Srbije u sezoni 2017/18. godine. Zrenjaninskim stonoteniserima ovo je peta titula prvaka, a ponovo su je osvojili nakon četvorogodišnje dominacije beogradske “Crvene Zvezde”. Ovoga puta upravo je “Zvezda” savladana u finalu, u dva meča, rezultatima 4:3 i 4:1.

STK_Banat_sampioni_004

Prijemu su prisustvovala četvorica stonotenisera, kapiten Ilija Majstorović, Marko Petkov, Nikola Strugarević i Aleksa Adamović, treneri Žarko Zakić i Dragan Klaić, predsednik kluba Dmitar Majstorović, kao i pomoćnici gradonačelnika Duško Radišić i Dragan Ćapin i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković. Izostao je samo peti član šampionskog sastava, Đorđe Borčić.

Čestitajući im na još jednom velikom sportskom uspehu, gradonačelnik Janjić je poručio igračima i rukovodstvu kluba da se Zrenjaninci ponose stonoteniserima i da njihovi uspesi donose i određene benefite gradu i razvoju sporta uopšte.
“Volimo da ističemo činjenicu da smo grad sportova i evo, kada šampioni nisu ekipe iz drugih sportova, titulu prvaka države donesu, odnosno vrate u grad stonoteniseri. Svaka čast igračima i upravi, čestitam agilnom predsedniku i da nema tog jedinstva u klubu, sigurno ne bi bilo ovako vrhunskih rezultata. Drago mi je što čujem da u Zrenjaninu postoje dobri uslovi za treniranje i za takmičenje. Naravno da ćemo podržavati i stonoteniski klub, kao i sve ostale klubove koji ostvaruju vrhunske rezultate, a i one koji će ih tek praviti”, kazao je Janjić i osvrnuo se na značaj sportskih rezultata u razvoju sportskog turizma, kao privredne grane s velikim potencijalima.

STK_Banat_sampioni_030

Preuzeto sa: www.zrenjanin.rs