Održana dva međunarodna turnira mlađih kategorija

U godini u kojoj zrenjaninski rvački sport obeležava izuzetan jubilej, jedan vek od osnivanja Rvačkog kluba “Proleter”, višestrukog državnog prvaka i rasadnika evropskih, svetskih i olimpijskih šampiona, naš grad je proteklog vikenda bio uspešan domaćin dva međunarodna turnira u mlađim kategorijama. Nadmetali su se budući šampioni, i sudeći po viđenom na strunjačama, za budućnost ovog sporta ne treba brinuti ni u našoj zemlji, ni u regionu.

U hali sportova “Medison”, u petak je održano prvo kolo Centralno-evropske lige za rvače uzrasta do 15 godina, a u timu Vojvodine nastupilo je 7 takmičara iz zrenjaninskog “Proletera”.

Sutradan je više od 200 mladih rvača uzrasta od 11 do 15 godina iz 12 zemalja učestvovalo na 14. Međunarodnom memorijalnom rvačkom turniru „Darko Nišavić“ i 6. Kupu malih šampiona. Posvećen istaknutom sportisti, rvaču „Proletera“ i jugoslovenskom reprezentativcu Darku Nišaviću (1952-2005.), Memorijal je od pre šest godina i Kup malih šampiona, turnir pionira, na kom se okupljaju najmlađi takmičari iz više zemalja u ovom, u Srbiji i Zrenjaninu jednom od najtrofejnijih sportova. 

Memorijal „Darko Nišavić“ organizovao je rvački klub “Proleter”, čiji su takmičari, takođe, postigli i veoma zapažene rezultate. 

Preuzeto sa: www.zrenjanin.rs