Rukometaši Srbije počinju borbu za Euro 2020.

hala2

Kvalifikaciona utakmica za učešće na 13. Evropskom šampionatu u rukometu 2020. godine za muškarce, koji organizuju zajedno Austrija, Norveška i Švedska, biće odigrana u Zrenjaninu u Kristalnoj dvorani  24. oktobra. Reprezentacija Srbije ugostiće reprezentaciju Belgije.

Tim povodom gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegov pomoćnik Simo Salapura primili su u Gradskoj kući, predstavnike Rukometnog Saveza Srbije, na čelu sa Božiradom Đurkovićem, predsenikom, Mirkom Butulijom, potpredsednikom i Mazlamom Džemailoskim, generalnim sekretarem. Sastanku u kabinetu gradonačelnika prisustvovali su i predstavnici Rukometnog kluba “Proleter” - Božidar Božjak, predsednik, kao i član Upravnog odbora Siniša Vukić, sportski direktor Nebojša Jocić, a zatim i međunarodne sudije Aleksandar Padžić i Ivan Mošorinski. Pored razgovora o organizaciji kvalifikacione utakmice tokom sastanka vođeni su razgovori i o razvoju rukometnog sporta na teritoriji našeg grada.

Duel reprezentacija Srbije i Belgije u Zrenjaninu 24. oktobra je meč prvog kola kvalifikacija za 13. Evropski šampionat 2020. godine a u 2. kvalifikacionoj grupi se pored selekcija Srbije i Belgije nalaze i selekcije Švajcarske i Hrvatske.