Zrenjanin je još jednom bio taličan za naše rukometašice.

Rukometašice Srbije su sinoć u prepunoj Kristalnoj dvorani savladale Švedsku 24:21 (10:9), u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Zrenjanin je još jednom bio taličan za naše rukometašice, pa je u trci za plasman na Evropsko prvenstvo selekcija Srbije upisala dva važna nova boda i preuzela lidersku poziciju na tabeli ispred selekcija Švedske, Islanda i Turske.

Atmosfera u skoro do poslednjeg mesta popunjenoj, Kristalnoj dvorani podstakla je izabranice selektora Uroša Bregara da daju sve od sebe, pa je navijanje tokom cele utakmice nosilo naše devojke do pobede.

Na golu naše selekcije izuzetno je bila raspoložena Jovana Risović sa ukupno 18 odbrana, kojoj je pre početka utakmice uručeno priznanje za najbolju rukometašicu Srbije u 2021. godini. Srbija je konstantno vodila tokom cele utakmice a selekcija Švedske se u par navrata vraćala iz minusa od maksimalnih četiri gola prednosti za našu selekciju.

Naša sugrađanka Jelena Lavko istakla se kao najefikasnija u ekipi Srbije sa 6 golova, kao i Marija Petrović sa 5 postignutih golova. Selekcije Srbije i Švedske će se već sutra ponovo sastati u Istadu u okviru 4. kola kvalifikacija za EHF EURO 2022. Utakmica je na programu u subotu, 5. marta od 17:00 časova.