Srbija – Poljska.

Rukometašice Srbije igraće u Zrenjaninu baraž utakmicu za učešće na narednom Svetskom prvenstvu u Tokiju protiv selekcije Poljske, a taj meč održaće se u “Kristalnoj dvorani” narednog petka, 31. maja, s početkom u 20.15 časova, saopštio je Rukometni savez Srbije.

Grad Zrenjanin, kao domaćin i rukometni klub “Proleter”, kao tehnički organizator, prihvatili su organizaciju ove izuzetno značajne utakmice, o čemu su u petak u Gradskoj kući, s gradonačelnikom Čedomirom Janjićem razgovarali i čelnici Rukometnog saveza Srbije – predsednik Božidar Đurković i v.d. generalnog sekretara Mazlam Džemailovski. Ovim je Grad Zrenjanin dobio još jednu potvrdu da je sposoban da organizuje reprezentativne utakmice najvišeg ranga i značaja i sigurno je da će “Kristalna dvorana” i ovoga puta biti ispunjena, te da će rukometašice Srbije imati veliku podršku sa tribina.

Predsednik RSS Đurković uručio je gradonačelniku Janjiću i prigodan poklon – reprezentativni dres naše selekcije. Uz obostrano zadovoljstvo što će se ovaj meč odigrati upravo u Zrenjaninu, naznačeno je i da će ulaz na ovu utakmicu biti besplatan ulaz, uz mogućnost svakog posetioca da novčanim prilogom učestvuje u humanitarnoj akciji “Sportom za bolje sutra”.

Revanš utakmica Poljska – Srbija je zakazana za 6. jun u Lublinu. Poljakinje su bile rivalke izabranica selektora Ljubomira Obradovića i na startu EP 2018. u Nantu prošlog decembra. Tada su naše devojke slavile pobedu 33:26. Svetsko prvenstvo 2019. u Japanu je i poslednja šansa da se nacionalni timovi domognu kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju.

Preuzeto sa: www.zrenjanin.rs