Saopštenje Udruženja antifašista Zrenjanina povodom urušavanje rodne kuće narodnog heroja Servo Mihalja.

Udruženje antifašista Zrenjanina u više navrata pozivalo je organe lokalne samouprave da učine sve da se spreči potpuno urušavanje rodne kuće narodnog heroja Servo Mihalja.

I pored naših apela, ništa nije učinjeno. Kuća je potpuno urušena, a preti i lom spomen ploče posvećene ovom narodnom heroju.
Sramotno je da se vlasti, i pored stalnog zaklinjanja u poštovanje tradicije antifašističke borbe, ovako odnose prema uspomenama na heroje koji su svoj život dali u borbi protiv najvećeg zla modernog doba.

Ovom prilikom ponavljamo apel lokalnim vlastima u Zrenjaninu da počnu sa rešavanjem ovog problema i da spreče lom spomen ploče.

Pošto je rodna kuća Servo Mihalja potpuno uništena, pozivamo nadležne da spomen ploču sačuvaju tako što će je izmestiti u park “Titov gaj” koji se nalazi u neposrednoj blizini rodne kuće narodnog heroja. Žrtve koje je naša zemlja imala u Drugom svetskom ratu ne smeju se zaboraviti. Najmanje što se mora učiniti je adekvatno održavanje spomen mesta koje podsećaju na žrtve nacizma i fašizma, navodi se u saopštenju Udruženja antifašista Zrenjanina.