Olimpijski karneval.

Na Trgu slobode danas je održan „Olimpijski karneval“. To je manifestacija, čiji je cilj promocija Olimpijskog tima Srbije i priprema ispraćaja olimpijaca za put na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Karnevalsku atmosferu, koja je simbol Rija – domaćina Olimpijade 2016, u gradove Srbije donose samba plesačice i kapoeristi iz Centra brazilske kulture.

Pored zabavnog i sportskog dela za učenike osnovnih škola, od I do IV razreda, organizovano je takmičenje, a pobednička škola će, na nivou svih gradova, osvojiti nagradu u sportskoj opremi u vrednosti od 100.000 dinara koju daruje Vojvođanska banka, koja je zvanična banka olimpijskog tima Srbije već četvrti olimpijski ciklus za redom. O ovome je govorio Milan Lisov, direktor filijale Vojvođanske banke u Zrenjaninu.

Reč je o šestom ovogodišnjem Olimpijskom karnevalu, od ukupno devet, koji organizuju Vojvođanska banka i Olimpijski komitet Srbije, a uz zabavni program organizovano je i druženje sa našim olimpijcem, ovoga puta to je bila Anja Crevar, reprezentativka u plivanju, član Olimpijskog tima Srbije za Rio 2016.

Posle Bečeja, Bajine Bašte, Vranja, Ivanjice i Pirota , Zrenjanina, „Olimpijski karneval”  je planirano da se održi i u Šapcu, Smederevskoj Palanci i Paraćinu.

BUS COMPUTERS