Ponos Zrenjanina i brend našeg grada.

Povodom uspešno završenih "33. Dana piva" danas je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana konferencija za novinare na kojoj su govorili zamenik gradonačelnika Saša Santovac, direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina i Srđan Zvekić, jedan od ugostitelja - zakupaca štanda na Žitnom trgu.

pivo3

Pre njihovog obraćanja prikazan je i promo film koji je zapravo prikaz ovogodišnje manifestacije, a zatim se novinarima obratio Saša Santovac, navodeći da su “Dani piva” ponos Zrenjanina i brend našeg grada, a da su svi koji su manifestaciju posetili, posebno oni koji su došli iz drugih sredina, otišli zadovoljni noseći lepu sliku Zrenjanina.
- Možda mi Zrenjaninci ne znamo da cenimo ono što imamo i mislimo da je sve drugo bolje, ali želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u organizaciji na dobro obavljenom poslu i ukažem da svi možemo biti ponosni na “Dane piva” - rekao je on ukazujući da je dobroj posećenosti manifestacije, blizu 500.000 ljudi, doprineo raznovrsan program prilagođen svim generacijama, ali i vremenski uslovi, za razliku od prošle godine.

Santovac je ukazao i da je za krajnje benefite potrebno vreme, ali da se sada može reći da su “Dani piva” uspešni, a da tome u prilog govori i činjenica da slobodnih smeštajnih kapaciteta u petak, subotu i nedelju nije bilo. Naveo je da je da su “Dani piva” u svoj program uvrstili i nauku a ne samo zabavu, podsećajući na uspešno organizovan naučni skup posvećen pivu, u čijem su radu učestvovali eminentni stručnjaci. Zamenik gradonačelnika ukazao je i na programe koji su prikazali kulturu i tradiciju nacionalnih manjina, ove godine Slovaka i Mađara, a da je festival “Lala” u naš grad doveo učesnike iz nekoliko zemalja u okruženju.

pivo1

Govoreći o značaju “Dana piva” Santovac je podsetio i na posetu Privredne komore iz Mađarske i susrete privrednika i posetu delegacija bratskih gradova.
- Svaka manifestacija ima i svoje manje propuste i nedostatke, na tome ćemo poraditi, a to su, pre svega, smeštajni kapaciteti. Uvek se postavi i pitanje zarade i opravdanosti organizacije. Što se tiče zarade, uvek je pitanje koliko smo zaradili, a koliko potrošili. ”Dani piva” nisu manifestacije od koje grad profitira izdajući štandove i što je platio izvođače. ”Dani piva” su ponos našeg grada i nešto što turistički predstavlja Zrenjanin i to što je takođe veoma bitno, a ne vidi se direktno kroz budžet, jeste što su mnogi ugostitelji radili i zaposlili ljude. Nema razloga da budemo netransparentni, prihod od davanja u zakup štandova, postavljanja luna parka i ostalog iznosi 9.245,276 dinara, to je ono što je Grad ostvario, a kada su u pitanju plaćanje izvođača, bina i pratećih sadržaja to je 24.996.000 dinara - rekao je on.

pivo2

Preuzeto sa: www.zrenjanin.rs