,,Za sunčanu jesen života 2020“ i likovno literarni konkurs „Moji baba i deda“.

Oktobar mesec je u Crvenom krstu tradicionalno posvećen starijim licima. Obeležen je 1. oktobar – Međunarodni dan starijih osoba, intenzivirane su posete volontera Crvenog krsta starijim sugrađanima u okviru programa „Briga o starijima“, obezbeđena je humanitarna pomoć za najugroženje starije sugrađane.

Crveni krst Zrenjanin tradicionalno već više godina realizuje manifestaciju ,,Za sunčanu jesen života“ posvećenu našim najstarijim sugrađanima.

“I ove godine, uprkos situaciji u kojoj se nalazimo, želeli smo da njihovoj jeseni života darujemo toplinu sunca i prijateljsku ruku. Sve aktivnosti realizovane su u skladu sa preventivnim merama u cilju sprečavanja zarazne bolesti COVID-19. Posetili smo naše najstarije volontere i bračni par sa najdužim bračnim stažom a koji se prijavio na naš konkurs”, ističu u CK Zrenjanin.

Prikladni pokloni uručeni su najstarijim aktivnim volonterima Crvenog krsta Zrenjanin sa najdužim volonterskim stažom uz zahvalnost za predan dugogodišnji volonterski rad i doprinos razvoju naše organizacije: Gospođa Dragojla Grujić rođena 10. aprila 1935. godine, najstarija je aktivna volonterka Crvenog krsta Zrenjanin sa preko 40 godina volonterskog staža. I danas posvećeno učestvuje u svim aktivnostima Organizacije. Gospodin Radivoj Grujić rođen 1936. godine, volonter je Crvenog krsta Zrenjanin već više od 30 godina i za to vreme dao je veliki doprinos učestvujući u realizaciji humanitarnih, zdravstveno-preventivnih i brojnih drugih aktivnosti.

Takođe, uručena je nagrada i bračnom paru koji je najduže u braku a koji se javio na konkurs raspisan od strane Crvenog krsta Zrenjanin. Saradnici i volonteri Crvenog krsta Zrenjanin prikladan poklon uručili su gospođi Darinki i gospodinu Petru Kneževiću koji su ove godine proslavili 62. godišnjicu braka.

Kao i prethodnih godina, mnogo radova je pristiglo na likovno literarni konkurs „Moji baba i deda“. Crveni krst Zrenjanin upućuje veliku zahvalnost učesniima konkursa (mališanima polaznicima Predškolske ustanove i učenicima nižih razreda osnovnih škola) ali i njihovim vaspitačima i nastavnicima razredne nastave, saradnicima Crvenog krsta koji su ih motivisali na učešće. U prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin pobednicima likovno-literarnog konkursa, na temu „Moji baba i deda“, uručene su diplome i prikladni pokloni. Postavljena je i izložba najboljih radova pristiglih na Konkurs. Nagrade je uručila Olivera Jović, predsednica Komisije za podmladak i omladinu Crvenog krsta Zrenjanin.

Nagrađeni radovi:

Likovni radovi u kategoriji predškolskog uzrasta: 1. Anđela Lalović, vrtić ,,Leptirić“, 2. Nina Đurić, vrtić ,,Sunčica“, 3. Indija Mirč, vrtić ,,Zvezdica“.

Likovni radovi u kategoriji učenika od 1.-4. razreda Osnovnih škola: 1. Merima Radovančev, OŠ ,,Mladost“ Tomaševac (II razred), 2. Jovan Topalov, OŠ ,,Đura Jakšić“ Zrenjanin (II-2 razred), 3. Ivana Todorović, OŠ ,,Branko Ćopić“ Lukićevo (II razred)

Literarni radovi u kategoriji učenika od 1.-4. razreda Osnovnih škola: 1. Pavle Miličić, OŠ ,,Đura Jakšić“ Zrenjanin (IV-1 razred), 2. Dušan Antić, OŠ ,,Petar Petrović Njegoš“ Zrenjanin (III-5 razred), 3. Maša Manigodić, OŠ ,,Petar Petrović Njegoš“ Zrenjanin (III-5razred).