Evolucija dobra - Evolucija zla.

trideset1

Kulturni Centar Zrenjanina i autor projekta mr Milutin Mićić raspisuju likovni konkurs 30 X 30.  Autori mogu da konkurišu sa jednim radom. Radovi mogu da budu dvodimenzionalni i trodimenzionalni u svim tehnikama i disciplinama. Jedino ograničenje je da dvodimenzionalni radovi moraju biti formata 30 sa 30 santimetara. Kod trodimenzionalnih radova jedna dimenzija treba da bude 30 santimetara, a ostale dve ne smeju da budu veće od 30 santimetara. Radovi koji pređu ove dimenzije neće se razmatrati. Uz radove poslati i jedan reprezentatitni katalog (ako ga autori imaju).

Pored slobodnih rešenja , ove godine nudimo autorima i mogućnost da promišljaju na zadatu temu-zadatak: EVOLUCIJA DOBRA-EVOLUCIJA ZLA.

“Kakva je evolucija dobra ? Kakva je evolucija zla? Kuda nas vode? Koja je dominantna? Da li su obe u skladu sa našom prirodom? Vode li nas u propast ili spas? Kakvo je naše osvešćivanje jedne i druge? Koliko vidimo? Zašto ne želimo da vidimo…?… ”.
"Smatramo da je mišljenje umetnika o dešavanjima u svetu zapostavljeno, a da je vredno i dragoceno. Ovo je prilika da autori koji to žele kroz svoje radove daju svoja razmišljanja i izađu prad javnost. Svake godine tema-zadatak će se menjati".

Konkurs je otvoren za sve profesionalne likovne umetnike na teritoriji Republike Srbije i za sve umetnike širom sveta. I ove godine projekat 30h30 je međunarodni.

Molimo vas da svi radovi (osim onih koji su rađeni na papiru i skulpture) budu opremljeni da mogu da se okače na zid. Radovi će biti žirirani. Dodeliće se tri nagrade. Prva nagrada: samostalna izložba u malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Druga nagrada: samostalna izložba u izložbenim salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Treća nagrada: prigodan poklon.

Konkurs je otvoren do 20. novembra 2018. god. Izložba će biti otvorena u decembru 2018. god. u Kulturnom centru Zrenjanina
Radovi sa likovnog salona 30h30 će tokom 2019. god. biti izloženi u ArtCENTRU Beograd, u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančevo, u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici, u i Galeriji Tribina mladih Kulturnog centra Novog Sada.

Radove slati na adresu:
Kulturni centar Zrenjanina
Narodne omladine 1
23000 Zrenjanin
Telefon: 023/535482, 064/8116994 (Vladimir Đurić)

Preporučujemo da radove šaljete Post ekspresom. Ukoliko u jednoj pošiljci ima radova više autora to mora biti naznačeno na pošiljci. Radovi će biti vraćeni Post ekspresom o trošku autora. Organizatori ne preuzimaju odgovornost za štetu nastalu prilikom transporta.

trideset3