Poziv je otvoren za sve sadašnje i buduće stvaraoce.

Udruženja dokumentarista Srbije – DOKSrbija u saradnji sa Gradskom narodnom bibliotekom “Žarko Zrenjanin” Zrenjanin organizuje jednodnevnu radionicu dokumentarnog filma koja će se održati u subotu, 24. septembra 2022. godine, u velikoj sali biblioteke. Tokom radionice polaznici će se, pod mentorstvom nekih od najaktivnijih dokumentarista u Srbiji, upoznati sa razlikom između umetničke i reportažne forme, procesom nastanka filma i zanimanjima u dokumentaristici, a zatim će imati priliku da kroz praktičan rad eksperimentišu sa novostečenim znanjima.

Poziv je otvoren za sve sadašnje i buduće stvaraoce, bez obzira na njihov nivo znanja i iskustvo u filmskom stvaralaštvu. Zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem kratkog upitnika na sledećem linku. Broj mesta je ograničen, a prijave su otvorene do 20. septembra.

Radionicu realizuje udrženje DOKSrbija u saradnji sa Gradskom bibliotekom Zrenjanin, a u okviru projekta DOKSrbija godišnji program radinica podržanog od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.