Sutra od 20 časova prestaje javni gradski prevoz na teritoriji cele Republike Srbije, zatvaraju se restorani, kafići i tržni centri.

Pre nekoliko sati na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine od posledica zaraze koronavirusom preminuo je muškarac  (59) iz Kikinde. Premijerka Ana Brnabić izjavila je saučešće porodici u ime Vlade Republike Srbije i u ime predsednika Srbije. Ona se zahvalila svom medicinskom osoblju koje je dalo svoj maksimum u pružanju medicinske pomoći preminulom.

U Republici Srbiji je do 18 časova 19. marta 2020. godine registrovano ukupno 135 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 20. marta 2020. godine testirani su uzorci 40 osoba od kojih je 17 pozitivno i 23 negativno na novi korona virus. Od sedamnaest potvrđenih slučajeva od poslednjeg izveštaja, njih devet je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih osam ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima. Do 8 časova 20. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 585 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Na redovnoj konferenciji Vlade Republike Srbije premijerka Vlade Ana Brnabić izjavila je i da od sutra od 20 časova prestaje javni gradski prevoz na teritoriji cele Republike Srbije.

“Od nedelje od 20 časova zatvaramo sve restorane, kafiće i tržne centre. Dozvolićemo dostavu hrane pošto putnički i taxi prevoz može da funkcijoniše.  Sutra između 19 i 20 časova očekujemo veliku pošiljku iz Narodne Republike Kine, zato smo poslali naš najveći avion A 330 AIR Srbije koji je trenutno blizu Šangaja”, rekla je premijerka  Ana  Brnabić.