Roman o supruzi osnivača prve srpske države župana Nemanje, majci Svetog Save, prvog srpskog kralja Stefana i vladara Vukana.

Udruženje "Bagljaškult" i Mesna zajednica "Veljko Vlahović", organizuju promociju knjige "Proročanstvo Nemanjine žene - Sveta Anastasija", autora Dragana Damjanovića. Promocija će biti održana u petak, 12.10.2018. u 19 časova u prostorijama Mesne zajednice. Na promociji će govoriti publicista i novinar, akademik Srpske kraljevske akademije nauka i umetnosti i autor knjige, Dragan Damjanović.

"Proročanstvo Nemanjine žene - Sveta Anastasija" je knjiga o Svetoj Anastasiji, vizantijskoj princezi Ani, ženi Stefana Nemanje, osnivača prve srpske države i loze Nemanjića, majci Svetog Save i vladara Stefana, prvog srpskog kralja i Vukana, najobrazovanijoj ženi svog vremena, koja je kao monahinja poslednje godine života provela u manastiru Presvete Bogorodice kod Kuršumlije, iz kojeg je videla srpski narod kroz nadolazeće vekove, pa i ovo naše vreme, i dane koji tek predstoje.

promocija knjige