„Greh“ je i priča o traženju, gubljenju i čuvanju ličnog i nacionalnog identiteta.

U sredu, 8. jula sa počtekom u 20. časova u Gradskoj bašti u Zrenjaninu održaće se promocija knjige „Greh“. Autor knjige je Julijana Mrkonja Marić. „Greh“ je roman o biti i suštini čoveka, koplikovanom odnosu između roditelja i dece, pogrešci, pokajanju i večitoj borbi koju čovek vodi sam sa sobom. „Greh“ je i priča o traženju, gubljenju i čuvanju ličnog i nacionalnog identiteta. Vreme radnje smešteno je u srednji vek, a centralna ličnost priče je srpski kralj Milutin Nemanjić.

Recezenti su Milan Bjelogrlić, mr Branka Jajić i dr Nebojša Kuzmanović. Izdvač romana je Izdavačko preduzeće „Beograd“ Zrenjanin. Objavljivanje knjige je pomognuto od strane Grada Valjeva. „Greh“ je drugi deo trologije „Nasleđe“, ali je istovremeno i zasebna knjiga od onoga što joj prethodi i onog što joj sledi.

Na promociji knjige, koja je deo manifestacije „Banatska bjaka“, će pored autorke govoriti recezenti Milan Bjelogrlić i Branka Jajić, a program će ulepšati i Mirjana i Mihailo Mladenović.

Julijana Marić živi i radi u Valjevu. Rođena pod prezimenom Mrkonja na Preobraženje Gospodnje 1985. u Zrenjaninu od oca Đure i majke Gordane. Školovala se u Perlezu, Zrenjaninu i Novom Sadu. 2016. objavila knjigu „Nasleđe“. Udata, majka jedne kćeri.