Košenje zelenih površina u toku.

Sezona košenja zelenih površina ove godine krenula je krajem marta. Kao i prethodnih godina, tako i ove, kose se površine utvrđene planom i programom održavanja. Tokom jednog kruga, radnici Službe za održavanje javno zelenih površina, pokose oko 1 milion m2 trave, a broj krugova košenja zavisi od lokacije na kojoj se kose zelene površine.

Prioritet u košenju ima Plava zona, stambena naselja, dečija igrališta, parkovi, kao i ulice iz programa održavanja. Sve ostale površine kose se po nalogu komunalne inspekcije. Do sada su košene zelene površine u Plavoj zoni, Železničkom, Čokliget, Šećeranskom i Plankert parku, Novom parkingu, na Trgu Dositeja Obradovića, Motelu, duž magistrale, u ul. Nikole Pašića, Beogradskoj, Miletićevoj i Banatskoj i dr., rekla je Danijela Tančić, PR JKP “Čistoća i zelenilo”.

Radnici preduzeća aktivno rade na struganju i čišćenju ivičnjaka u određenim ulicama, kao i seči i uklanjanju polomljenih grana na više lokacija u gradu. Takođe, počelo je uređenje ružičnjaka i površina pod šibljem, kao i noćno pranje ulica. Napominjemo, da za površine koje nisu u redovnom programu održavanja građani mogu da se sa zahtevom obrate komunalnoj inspekciji, dodala je Tančić.