Tribina o pandemiji,  psihološka radionica,  besplatna dečja predstava, ciklus „Filmska lektira“, Vojvođanski Brass festival.

UTORAK, 23. FEBRUAR Tribina – „Pandemija i teorije zavere“

Tribina – „Pandemija i teorije zavere“ biće održana u utorak, 23. februara u Maloj sali Kulturnog centra sa početkom u 19 sati. Na tribini govore: dr Tomislav Stevanović, pedijatar i Miroslav Samardžić, politikolog.

UTORAK, 23. FEBRUAR – PREDSTAVA „LJUBAV DO GROBA“ KULTURNI CENTAR ZRENJANINA

Predstava o sukobu generacija. Melodrama sa elementima komedije.

Pozorišna predstava „Ljubav do groba“ biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u utorak, 23. februara u 19h.  Njen poznati glumački trio čine: Snežana Savić, Miodrag Pavlov i Marina Vodeničar. Urađena je u režiji Vladimira Lazića a po tekstu Miodraga Ilića. U predstavi se govori o sukobu generacija stvaranih u potpuno drugačijim okolnostima, jedne sa jasnim vrednostima a druge „rijaliti“ okrenute isključivo materijalnom svetu i brzoj zaradi.  Navodi se da je reč o melodrami sa komičnim elementima gde se stvarnost opisuje na osnovu postojećeg generacijskog jaza između starijeg bračnog para, penzionisanih cirkuskih igrača i novopridošle komšinice pripadnice tzv. „rijaliti“ generacije. Bračni par pokušava da opstane u cirkusu novog doba noseći u sebi deo gorčine i ironije kroz  misao – „Dok sam ja sanjao budućnost, drugi su razgrabili stvarnost“…

Karte su u prodaji na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina  po ceni od 1000 dinara. Radno vreme biletarnice je svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Dodatne informacije o prodaji karata potražite na: 023/566-712 i 063/562783.

FILMSKI PROGRAM KCZR

 • „Filmska lektira“

U okviru filmskog programa Kulturni centar u toku februara i marta organizuje ciklus „Filmska lektira“. Projekcije su svake srede i četvrtka od 19h u Maloj sali Kulturnog centra. Ulaz je besplatan. Raspored projekcija u narednom periodu je sledeći:

 • SREDA, 24. I ČETVRTAK, 25. FEBRUAR

FILM: “Grofica iz Hong Konga”/A Countess from Hong Kong (1967, Engleska-USA, 120’)

Rediteljsko delo Čarli Čaplina sa Sofijom Loren i Marlon Brandom u glavnim ulogama u žanru romantične komedije o ruskoj grofici koja je na brodu slepi putnik sa čvrstom namerom odlaska u Ameriku u novi život. Tokom plovidbe skriva se u apartmanu – kabini američkog diplomate-milionera. Čarli Čaplin je napisao i scenario i muziku za ovu komediju, ujedno u jednoj od manjih uloga poslednji put je i igrao u filmu…

 • SREDA, 3. I ČETVRTAK, 4. MART

FILM: “Voajer”/Peeping Tom (1960, Velika Britanija, 101’)

Filmsko ostavarenje režisera Majkla Pauvela (Michaela Powella) danas je poznato kao jedno od najuticajnijih ostvarenja u žanru trilera i horora, iako je u vreme premijere bio predmet žestokih kritika. Kako se navodi,  reč je o zastrašujućoj filmskoj priči o serijskom ubici koji snima poslednje trenutke života svojih žrtava…U filmu igraju: Carl Boehm, Moira Shearer, Anna Massey i dr.

DEČJI PROGRAM KULTURNOG CENTRA

Onlajn radionice

U subotu, 27. februara od 10h na FB stranici Kulturnog centra održaće se psihološka radionica „Emocionalna pismenost kod dece” koju će voditi psiholog Jasna Jahura. U nastavku programa  održaće se još dve radionice: “Persu kutak za zdrav trenutak” i “Iron  – sportski izazov”.

SUBOTA, 27. FEBRUAR – XV VOJVOĐANSKI BRASS FESTIVAL

Gradski duvački orkestar Zrenjanin  i Aktiv limenih duvača muzičkih škola Vojvodine u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanin, Muzičkom školom „Josif Marinković“ – Zrenjanin i WASBE (World Association for Symphonic Bands and Ensembles) ove godine organizuju XV VOJVOĐANSKI BRASS FESTIVAL  koji će se održati 27.  februara u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanin sa početkom u 15 sati.

 • Na festivalu će učestvovati učenici limenih duvačkih odseka iz skoro svih vojvođanskih muzičkih škola. Festival je revijalnog karaktera i jedini je ovakvog tipa za limene duvače u Vojvodini i šire.
 • Na festivalu će nastupiti najbolji učenici muzičkih škola iz Vojvodine (Novi Sad, Pančevo, Subotica, Apatin, Sombor, Vršac, Senta, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Zemun, Novi Kneževac …).
 • Na programu su dela Mocarta, Betovena, Čajkovskog, Bartoka i drugih autora, kao i kompozicije iz drugih žanrova: popularna – evergrin muzika, džez standardi, starogradska i narodna muzika.

SREDA, 3. MART – DEČJA PREDSTAVA „PRINCEZA ZLATKA U KRALJEVSTVU BOJA“

 • Interaktivna predstava za decu i odrasle
 • Kulturni centar Zrenjanina, sreda, 3. mart – 18h
 • Ulaz je besplatan

Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa pozorištem „Nevid teatar“ (Nevid Teater) iz Banjaluke organizuje besplatnu dečju predstavu „Princeza Zlatka u kraljevstvu boja“ predstava će biti izvedena u Velikoj sali Kulturnog centra u sredu, 3. marta sa početkom u 18 časova.

 • Poštujući sve propisane epidemilološke mere maksimalan broj posetilaca na predstavi je 150.

O predstavi

Priča govori o princezi Zlatki, princezi vila i vilenjaka iz Žutog kraljevstva, koja oplemenjuje svoj život upoznajući kraljevstva raznih boja, te na taj način razara predrasude svoga oca, Kralja Žutka, i prikazuje deci da je svet obogaćen raznolikostima ujedno bogatiji i sadržajniji svet.

 • Kraljevstva predstavljaju gradove u Bosni i Hercegovini: Sarajevo, Tuzlu, Banjaluku, Jajce, Trebinje i Mostar.
 • Autor predstave je Marko Dukić.
 • Više o „Nevid tetaru“ možete pogledati na sajtu: nevidteatar.com